januari 29, 2024
1 min läsning

Aventura går i konkurs

Aventura, som har som mål att stödja företag som vill etablera sig på den kinesiska e-handelsmarknaden, har varit listat på First North i tre år och omtalades senast i helgens Ring the Bell.

Förra veckan meddelade företaget att man hade upprättat en kontrollbalansräkning och att diskussionerna med Suntrade, som var intresserade av att överta företagets noteringsplats, hade avslutats.

Dock kom nästa besked redan natten till måndagen. Idag kommer Aventura att lämna in en ansökan om konkurs till Stockholms tingsrätt.

”Orsaken till konkursansökan är att Aventura Group, trots intensivt arbete under de senaste månaderna, inte har lyckats genomföra ett omvänt förvärv efter att bolaget under 2023 tvingades sälja av sin operativa verksamhet i Kina”, heter det. 

Företaget har inte lyckats åtgärda sin ekonomiska situation inom en snar eller närtid.

“Det är ett väldigt tungt beslut att ta för oss i styrelsen men marknadsläget har under en längre tid varit utmanande, både med de kraftiga pandemi-effekterna av Covid 19 i Kina samt ett tufft finansieringsklimatet i Sverige. Vi har nu utvärderat alla till stående buds alternativ och dessvärre landat i detta beslut”, säger Aventuras vd Gustav Åström.

Gå tillUpp