december 19, 2023
1 min läsning

Bakslag för Klarna-grundaren

Entreprenörsvärlden!

I september 2022 meddelades att Adobe planerade att förvärva designföretaget Figma för 20 miljarder dollar, motsvarande över 200 miljarder kronor.

Nu har affären avbrutits helt. Båda företagen anser att de inte kan uppfylla de regulatoriska kraven från EU och Storbritannien på ett tydligt sätt.

”Adobe och Figma har olika syn på de senaste regulatoriska riktlinjerna, men vi anser att det är bäst för oss att gå skilda vägar”, säger Shantanu Narayen, ordförande och vd för framgångsbolaget Adobe i ett uttalande.

Detta besked innebär att Sebastian och Nina Siemiatkowskis investmentbolag, Flat Capital, inte kan sälja sina aktier i Figma till Adobe.

Enligt Reuters stiger Adobes aktie med 1,7 procent i förhandeln.

Latest from Blog

S

Stora brister vid bygget av Oceana

Enligt en rapport som Göteborgs-Posten rapporterade om i juni förra året visade en inspektion av byggarbetsplatsen vid äventyrsbadet Oceana på betydande brister. Detta inkluderade upptäckter av flera lagbrott och försummelse gällande registreringen
V

Vässla försätts i konkurs

Vässla har nyligen genomgått svåra tider. Även om deras rekonstruktionsansökan godkändes av Stockholms tingsrätt i juni förra året, så var räddningsförsöket inte framgångsrikt. Di Digital rapporterar nu att bolaget går i konkurs.
G

Grundaren vill köpa tillbaka Wework

Under en tid var det världens mest värdefulla startup och investerare öste miljarder över företaget. Wework var vid sin höjdpunkt värderat till över 470 miljarder kronor och deras kontorshotell spred sig över
S

Scania förlorar på nytt i kartellmål

I sällskap med andra lastbilskoncerner blev Scania föremål för betydande böter på flera miljarder euro på grund av ett påstått priskartellavtal som sträckte sig från 1997 till 2011. Medan de övriga lastbilsföretagen
Gå tillUpp

Don't Miss