december 18, 2023
1 min läsning

Cykelhjälmen Hövding 3 stoppas permanent

Bild: www.hovding.com

Konsumentverket har beslutat att försäljningen av cykelhjälmen Hövding 3 ska stoppas permanent.

Hövding Sverige AB , ett svenskt innovativt framgångsbolag, har meddelat att de kommer att omedelbart överklaga Konsumentverkets beslut till förvaltningsrätten.

”Hövding är starkt kritiska till beslutet som omintetgör bolaget och en hel produktkategori – airbagskydd för cyklister”, skriver företaget.

Konsumentverket har nyligen infört ett temporärt försäljningsstopp för hjälmen på grund av påståenden om otillräckliga tester före försäljningen.

Enligt Hövding har det statliga forskningsinstitutet Rise granskat den använda testmetoden för certifieringen och bedömt att den uppfyller säkerhetskraven.

Latest from Blog

S

Stora brister vid bygget av Oceana

Enligt en rapport som Göteborgs-Posten rapporterade om i juni förra året visade en inspektion av byggarbetsplatsen vid äventyrsbadet Oceana på betydande brister. Detta inkluderade upptäckter av flera lagbrott och försummelse gällande registreringen
V

Vässla försätts i konkurs

Vässla har nyligen genomgått svåra tider. Även om deras rekonstruktionsansökan godkändes av Stockholms tingsrätt i juni förra året, så var räddningsförsöket inte framgångsrikt. Di Digital rapporterar nu att bolaget går i konkurs.
G

Grundaren vill köpa tillbaka Wework

Under en tid var det världens mest värdefulla startup och investerare öste miljarder över företaget. Wework var vid sin höjdpunkt värderat till över 470 miljarder kronor och deras kontorshotell spred sig över
S

Scania förlorar på nytt i kartellmål

I sällskap med andra lastbilskoncerner blev Scania föremål för betydande böter på flera miljarder euro på grund av ett påstått priskartellavtal som sträckte sig från 1997 till 2011. Medan de övriga lastbilsföretagen
Gå tillUpp

Don't Miss