januari 17, 2024
1 min läsning

Stefan Tengvall kliver in i Telness tech

Telness, den digitala uppstickaren grundad av Martina Klingvall år 2016 för att utmana konventionella mobiloperatörer med sitt specifika fokus på företagare och entreprenörer, har nyligen genomgått förändringar i ledningen. Grundaren Martina Klingvall har trätt åt sidan, och Vahdat Zehtab, som senast kommer från Telia, har tagit över som vd. Martina Klingvall behåller sin roll som koncern-vd.

Nu stärker Telness sin ledningsgrupp med rekryteringen av Stefan Tengvall, grundare av Ownit och tidigare vd för Fragbite, som tar rollen som strategichef i bolaget.

“Att Stefan väljer att kliva på operativt hos Telness Tech ser vi som ett framgångstecken. Telness Tech har på bara ett år hunnit lansera över 11 mobiloperatörer, inklusive vår första internationella kund. Vi har på kort tid även byggt upp en pipeline på över 150 miljoner kronor, det vill säga efterfrågan för vår mjukvara är stor och vi måste växla upp i god tid”, säger Martina Klingvall i en kommentar. 

“Stefans expertis kommer att vara ovärderlig när vi säkra de vägval och investeringar som kommer krävas inför att vi nu expanderar till nya marknader.”

Stefan Tengvall uttrycker sin glädje över det förtroende han fått.

“Jag är glad över att vara en del av Telness Tech under denna avgörande expansionsfas.”

Under 2022 omsatte Telness Tech 13 miljoner kronor och rapporterade en förlust på strax över 24 miljoner kronor.

Företaget har säkrat över 130 miljoner kronor i kapital, enligt databasen Eivora, med investeringar från bland annat JCE Group och Industrifonden.

Foto: Telness Tech Google

Gå tillUpp