december 14, 2023
1 min läsning

Grundaren avgår som VD hos Purefun

Purefun, ett framgångsbolag som driver det vuxeninriktade bolaget Vuxen.se samt flera andra e-handelsplattformar, genomgår en förändring i ledningen. Grundaren Michael Ahlén överlämnar vd-rollen och antar istället rollen som finanschef.

“Michael Ahlén kommer i sin nya roll som CFO att intensifiera sitt fokus på att optimera bolagets strategiska förvärv och investeringar”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

“Hans utökade ansvarsområde inkluderar även att fördjupa våra affärsrelationer i Asien, bolagets inköp direkt från fabrik står inför betydande tillväxtmöjligheter och är central för att nå våra högt uppsatta mål.”

Från och med den 1 februari tar Tobias Fransson, för närvarande e-handelschef inom företaget, över rollen som vd. Tidigare har han varit vd för Nordic Feel, där han framgångsrikt växte företagets omsättning till 230 miljoner kronor genom sin breda erfarenhet från den svenska entreprenörsvärlden.

Hans huvudmål blir att öka bolagets omsättning till 400 miljoner kronor samtidigt som lönsamheten behålls.

Bolaget omsatte förra året 152 miljoner kronor och gjorde en vinst på 8,7 miljoner kronor.

Latest from Blog

S

Stora brister vid bygget av Oceana

Enligt en rapport som Göteborgs-Posten rapporterade om i juni förra året visade en inspektion av byggarbetsplatsen vid äventyrsbadet Oceana på betydande brister. Detta inkluderade upptäckter av flera lagbrott och försummelse gällande registreringen
V

Vässla försätts i konkurs

Vässla har nyligen genomgått svåra tider. Även om deras rekonstruktionsansökan godkändes av Stockholms tingsrätt i juni förra året, så var räddningsförsöket inte framgångsrikt. Di Digital rapporterar nu att bolaget går i konkurs.
G

Grundaren vill köpa tillbaka Wework

Under en tid var det världens mest värdefulla startup och investerare öste miljarder över företaget. Wework var vid sin höjdpunkt värderat till över 470 miljarder kronor och deras kontorshotell spred sig över
S

Scania förlorar på nytt i kartellmål

I sällskap med andra lastbilskoncerner blev Scania föremål för betydande böter på flera miljarder euro på grund av ett påstått priskartellavtal som sträckte sig från 1997 till 2011. Medan de övriga lastbilsföretagen
Gå tillUpp