december 15, 2023
1 min läsning

Caia avslöjar de senaste siffrorna – försäljningen sköt återigen i höjden: ”Inte blyga”

Bild: Caia facebook

Entreprenörsvärlden!

Bianca Ingrossos skönhetsimperium och framgångsbolag fortsätter sin imponerande tillväxt. Under förra året tog företaget ännu ett stort steg och genererade en omsättning på över en halv miljard kronor, avslöjar grundaren och VD:n med ambitionen att erövra världen.

Caia planerar att ge sig ut på den globala marknaden. För några veckor sedan rapporterades det att Bianca Ingrossos skönhetsimperium skulle expandera till Storbritannien och USA. Det är i samband med detta som entreprenören intervjuas av Business Insider och där Caia avslöjar sina senaste siffror.

Bolagets VD, Johanna Eriksson Hamrén, delar med sig av informationen att företaget hade en omsättning på över 50 miljoner dollar under 2023, motsvarande mer än 540 miljoner kronor, en ökning med 30 procent jämfört med föregående år.

Under 2022 omsatte Caia Cosmetics 408 miljoner kronor och genererade en vinst på 128 miljoner kronor.

När Verdane blev majoritetsägare i Caia Cosmetics 2020 värderades bolaget, grundat av Bianca Ingrosso tillsammans med Vanessa Lindblad, Mikael Snabb och Jesper Matsch, till 505 miljoner kronor. Alla tre med bred erfarenhet från entreprenörskap och entreprenörsvärlden i Sverige. I intervjun med Business Insider framhåller Bianca Ingrosso, som presenteras för den internationella publiken som ”Sveriges Kim Kardashian”, sin tro på att Caia kan erövra en marknadsandel globalt.

”Caia är så mycket större än vad jag är och jag är inte ens med i kampanjerna, åtminstone inte i alla”, säger hon.

Johanna Eriksson Hamrén, VD för Caia, påpekar att företaget har haft framgång i Tyskland, där Bianca Ingrosso inte har samma inflytande som en influencer.

”Vi kommer passa perfekt i Storbritannien och USA eftersom vi inte är ett blygt bolag.”

Latest from Blog

S

Stora brister vid bygget av Oceana

Enligt en rapport som Göteborgs-Posten rapporterade om i juni förra året visade en inspektion av byggarbetsplatsen vid äventyrsbadet Oceana på betydande brister. Detta inkluderade upptäckter av flera lagbrott och försummelse gällande registreringen
V

Vässla försätts i konkurs

Vässla har nyligen genomgått svåra tider. Även om deras rekonstruktionsansökan godkändes av Stockholms tingsrätt i juni förra året, så var räddningsförsöket inte framgångsrikt. Di Digital rapporterar nu att bolaget går i konkurs.
G

Grundaren vill köpa tillbaka Wework

Under en tid var det världens mest värdefulla startup och investerare öste miljarder över företaget. Wework var vid sin höjdpunkt värderat till över 470 miljarder kronor och deras kontorshotell spred sig över
S

Scania förlorar på nytt i kartellmål

I sällskap med andra lastbilskoncerner blev Scania föremål för betydande böter på flera miljarder euro på grund av ett påstått priskartellavtal som sträckte sig från 1997 till 2011. Medan de övriga lastbilsföretagen
Gå tillUpp

Don't Miss