januari 19, 2024
1 min läsning

Stark rapport från Avanza

Bild: I99pema

Avanza, den digitala banken, presenterade imponerande resultat i sin rapport på fredagsmorgonen. Här är några konkreta uppgifter från rapporten:

  • Rörelseintäkterna nådde 882 miljoner kronor, vilket är en ökning med 4 procent jämfört med föregående års motsvarande kvartal.
  • Rörelseresultatet uppgick till 580 miljoner kronor, vilket överträffade analytikernas förväntningar. Enligt Infronts sammanställning förväntades resultatet vara 559 miljoner kronor.
  • Föreslagen utdelning är 11.50 kronor per aktie, vilket också överstiger analytikernas förväntningar på 10.30 kronor.

“I slutet av året såg vi tecken på att börsoptimismen återvänder efter signaler om att räntetoppen är nådd”, skriver Avanzas tillförordnade vd Gunnar Olsson i rapporten. 

“Låt oss hoppas att vi går mot ljusare tider.”

Det kan även noteras att under kvartalet har Avanza både tillsatt och avsatt en vd, Knut Frängsmyr.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Latest from Blog

S

Stora brister vid bygget av Oceana

Enligt en rapport som Göteborgs-Posten rapporterade om i juni förra året visade en inspektion av byggarbetsplatsen vid äventyrsbadet Oceana på betydande brister. Detta inkluderade upptäckter av flera lagbrott och försummelse gällande registreringen
V

Vässla försätts i konkurs

Vässla har nyligen genomgått svåra tider. Även om deras rekonstruktionsansökan godkändes av Stockholms tingsrätt i juni förra året, så var räddningsförsöket inte framgångsrikt. Di Digital rapporterar nu att bolaget går i konkurs.
G

Grundaren vill köpa tillbaka Wework

Under en tid var det världens mest värdefulla startup och investerare öste miljarder över företaget. Wework var vid sin höjdpunkt värderat till över 470 miljarder kronor och deras kontorshotell spred sig över
S

Scania förlorar på nytt i kartellmål

I sällskap med andra lastbilskoncerner blev Scania föremål för betydande böter på flera miljarder euro på grund av ett påstått priskartellavtal som sträckte sig från 1997 till 2011. Medan de övriga lastbilsföretagen
Gå tillUpp